درآمدن کش ارتودنسی

درآمدن کش ارتودنسی

درآمَدن کش‌های ارتودنسی، یا همان الاستیک‌های ارتودنسی، یکی از مشکلات رایج در طی دوره درمان ارتودنسی است که به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد. الاستیک‌ها برای ایجاد فشار ملایم بر دندان‌ها و کمک به حرکت آنها در جهت صحیح، به کار می‌روند و معمولاً بین براکت‌های بالا و پایین یا بین دندان‌های فک بالا و پایین قرار می‌گیرند. اگر کش‌ها به درستی در جای خود نمانند یا مرتب درآمده و شل شوند، ممکن است روند درمان کندتر شود.

دلایل درآمدن یا پاره شدن کش ارتودنسی

  • مشکلات فکی و دندانی: نامرتب بودن دندان‌ها، ناهماهنگی فک‌ها و مشکلات دیگر مربوط به ارتودنسی اولین دلیل درآمدن کش‎‌های ارتودنسی (بریس ها) هستند.
  • حرکات شدید دهان: زمانی که کش در مدت زمان طولانی تحت فشار قرار بگیرد، احتمال درامدن آن وجود دارد. استفاده طولانی مدت و چند باره از کش ارتودنسی اینچنین مشکلی را در بر دارد. خمیازه، خندیدن یا صحبت کردن طولانی مدت، به خصوص در روزهای اولیه، ممکن است فشار اضافی به کش‌ها وارد کند.
  • گیر کردن کش‌های ارتودنسی بین دندان‌ها: این مورد نیز باعث در آمدن کش ارتودنسی می‌شود و یا حتی دیگر قطعات و وسایل ارتودنسی درون دهان ممکن است باعث شل شدن یا پارگی کش می‌شوند.
  • مواد غذایی سخت یا چسبنده: در طول دوره درمان ارتودنسی اگر غذا های سفت میل کنید، طبیعتاً سخت جویده می‌شوند و احتمال شل شدن یا پارگی کش ارتودنسی را بالا می‌برد.
  • مشکل در قرارگیری کش ارتودنسی: شل شدن اتصالات کش ارتودنسی و یا خراب شدن محل اتصال کش به براکت، پارگی کش ارتودنسی را در پی دارد.
  • ضعف در الاستیک‌ها: گاهی اوقات کیفیت خود الاستیک‌ها نیز ممکن است باعث کش آمدن و شل شدن آنها شود.

راهکارها

  • آموزش صحیح قرار دادن کش‌ها: از متخصص ارتودنسی خود بخواهید تا روش صحیح قرار دادن کش‌ها را دقیقاً آموزش دهد.
  • پرهیز از غذاهای سخت و چسبنده: از خوردن غذاهایی که احتمال دارد به کش‌ها آسیب بزنند، خودداری کنید.
  • چک کردن روزانه کش‌ها: هر روز صبح و شب وضعیت کش‌ها را بررسی کنید و در صورت لزوم آنها را تعویض کنید.
  • تهیه کش‌های اضافی: همیشه تعدادی کش اضافی همراه خود داشته باشید تا در صورت درآمدن یا شل شدن کش، بتوانید به سرعت آنها را جایگزین کنید.

جمع بندی

در مورد دلایل اصلی در آمدن کش ارتودنسی با شما صحبت کردیم. توجه داشته باشید که تمامی دلایل گفته شده قابل پیشگیری هستند. تنها کافی است به پزشکی مجرب مراجعه کنید تا در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد و در مورد نحوه نگهداری کش ارتودنسی اطلاعات موثقی را در اختیار شما قرار دهد. اگر مشکل درآمدن کش‌ها ادامه‌دار بود، بهتر است به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید تا در صورت لزوم، راهکارهای دیگری مانند استفاده از انواع الاستیک‌های مقاوم‌تر را پیشنهاد دهد.

بهتر است بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخگوی شما ۱۵ الی ۲۰:۳۰

inesta
دریافت نوبت دریافت نوبت چت آنلاین تماس با ما واتس اپ