سوالات متداول

1 – آیا من نیاز به درمان ارتودنسی دارم؟ چه نوع درمانی؟ بهترین زمان انجام درمان ارتودنسی چه وقت است؟

بهترین پاسخ این سوال، با مراجعه به متخصص ارتودنسی بدست می آید. متخصص با معاینه بیمار و تهیه مدارک تشخیصی تعیین خواهد کرد که آیا لزومی برای درمان ارتودنسی وجود دارد یا خیر. زمانبندی و نوع درمان را هم تعیین خواهد کرد.

2 – دستگاه ارتودنسی ثابت بر روی دندانهای من نصب شده است، دستورات نگهداری آن چگونه است؟

دستگاههای ارتودنسی ثابت و متحرک نیاز به مراقبت خاص دارند که برای هر یک، دستورالعمل جداگانه به بیمار داده می شود. برای اطلاعات بیشتر به قسمت “اقدامات حین درمان” وبسایت مراجعه فرمایید.

4 – قبل از شروع درمان ارتودنسی ثابت چه کارهایی باید انجام دهم؟

سلامت بافتهای دندانی و لثه شرط لازم برای آغاز درمان ارتودنسی است. می توانید اطلاعات بیشتر را از بخش “قبل از آغاز درمان ارتودنسی چه باید کرد؟ “ در وبسایت به دست آورید.

5 – آیا درمان ارتودنسی درد و ناراحتی دارد؟

معمولا بدنبال قراردادن یا فعال کردن دستگاه ارتودنسی مقداری ناراحتی در برخی بیماران ایجاد می شود، که به راحتی با مصرف داروهای مسکن ملایم و رعایت دستورات متخصص ارتودنسی کنترل می گردد. برای راهنمایی بیشتر به قسمت “روزهای نخست درمان ارتودنسی ثابت “ در وبسایت مراجعه کنید.

6 – آیا تهیه عکسهای رادیوگرافی در ابتدا و انتهای درمان ارتودنسی، خطرناک است؟

با توجه به میزان اشعه ایکس بسیار کمی که در رادیوگرافیهای دندانپزشکی بکار می رود، نگرانی بابت خطرات احتمالی وجود ندارد. می توانید بخش “رادیوگرافی دندانپزشکی” را مطالعه نمایید.

7 – چه نوع مسواک و نخ دندانی برای تمیز کردن دستگاه ارتودنسی ثابت مورد نیاز است؟

تمیز کردن دندانها و دستگاههای ارتودنسی ثابت و نیز متحرک نیازمند ابزار و مهارتهای خاصی است که متخصص ارتودنسی به شما آموزش می دهد. می توانید به قسمت ” “وسایل مورد نیاز برای بهداشت دهان و دندان در ارتودنسی ثابت” یا “اقدامات حین درمان” در وبسایت مراجعه نمایید. ویدیوهای آموزشی نیز در قسمت آپارات کمک کننده است.

8 – هنگام مسواک زدن یا نخ کشیدن دندانها، لثه ام خونریزی دارد چه کار باید بکنم؟

خونریزی لثه در هنگام کاربرد نخ دندان یا مسواک، نشانه آغاز بیماری لثه است بنابراین آنرا جدی بگیرید. با انجام مستمر دستورات بهداشت دهان مانند کاربرد مسواک و نخ دندان در طی 1 یا 2 هفته بتدریج این خونریزی کاهش یافته و قطع می گردد. اگر خونریزی ادامه داشت باید به دندانپزشک خود مراجعه نمایید تا بررسی های دقیق تری صورت گیرد.

9 – برای رفع بوی بد پلاک ارتودنسی متحرک چه باید کرد؟

کلید این مساله رعایت دقیق بهداشت دهان و دندان و شستشوی مرتب پلاک ارتودنسی با مسواک و صابون مایع است. می توان در اوقاتی که پلاک بکار نمی رود آنرا در ظرف آب حاوی چند قطره اسانس پرتقال یا لیمو غوطه ور کرد.

10 – درمان ارتودنسی همراه با جراحی فک چگونه است؟

در بیماران بزرگسال با مشکلات شدید فکی، علاوه بر ارتودنسی ثابت نیاز به جراحی فک نیز خواهد بود. تشخیص این مساله با متخصص ارتودنسی است. معمولا در این افراد درمان ارتودنسی 2 مرحله ای است. مرحله نخست درمان ارتودنسی حدود 1 تا 1.5 سال است، سپس جراحی صورت می گیرد و مرحله دوم درمان ارتودنسی ( حدود 6 تا 12 ماه ) انجام خواهد شد. در بخش “درمان ارتودنسی به همراه جراحی فک” وبسایت می توانید اطلاعات بیشتری را دریافت نمایید.

11 – آیا پس از برداشتن دستگاه ارتودنسی ثابت، درمان کاملا” به پایان می رسد؟

درمان ارتودنسی ثابت تنها بخش اول از درمان ارتودنسی است. پس از برداشتن دستگاه ارتودنسی ثابت، مرحله دوم و بسیار مهم درمان ارتودنسی که به موسوم است آغاز می گردد. اطلاعات بیشتر در قسمت “ارتودنسی نگهدارنده”“ارتودنسی نگهدارنده” موجود است.

12 – نگین (براکت) ارتودنسی از روی دندان من جدا شده است، باید چه کار کنم؟

معمولا علت این مشکل بی احتیاطی بیمار و خوردن مواد غذایی سفت است، در اولین فرصت به مطب متخصص ارتودنسی اطلاع دهید. متخصص ارتودنسی جلسه ای را برای چسباندن نگین (براکت) تعیین خواهد کرد. معمولا بابت چسباندن مجدد نگین، هزینه جداگانه ای از بیمار اخذ می شود.

13 – درمان ارتودنسی تا چه سنی قابل انجام است؟

درمان ارتودنسی ثابت محدودیت سنی ندارد و بطور بالقوه در هر رده سنی انجام پذیر است ولی بهترین نتایج در گروه سنی نوجوانان به دست می آید.

14 – نحوه پرداخت هزینه درمان ارتودنسی چگونه است؟

در مطب دکتر برهمن سبزواری هزینه درمان ارتودنسی به صورت اقساط و متناسب با پیشرفت درمان اخذ می شود. معمولا در آغاز درمان در مورد کل هزینه و نحوه پرداخت با مراجعین به توافق رسیده و در پرونده بیمار مکتوب می گردد.

15 – سن مناسب درمان مشکل اسکلتی فک چیست؟

بهترین سن درمان مشکلات اسکلتی فک بر اساس نوع مشکل و جنسیت بیمار متفاوت است. بهتر است در صورت مشاهده مشکل اسکلتی در کودک یا نوجوان، در اولین فرصت با متخصص ارتودنسی مشورت شود.

16 – درمان ارتودنسی ثابت با براکتهای سرامیکی چگونه است؟

در مطب دکتر برهمن سبزواری، انواع روشهای نوین درمان ارتودنسی از جمله کاربرد “براکتهای سرامیکی” انجام می شود. انتخاب این براکتها باید با توجه به محدودیتها و عوارض احتمالی آنها صورت پذیرد.

17 – طی درمان ارتودنسی، شهر محل سکونت من عوض شده است. برای ادامه درمان چه راهی وجود دارد؟

اگر فاصله چندانی با شهر قبلی و متخصص ارتودنسی اولیه خود ندارید، بهتر است درمان را همچنان نزد ایشان پیگیری نمایید. در غیر این صورت متخصص ارتودنسی، شما را به همکار دیگری در محل سکونت جدیدتان ارجاع خواهد کرد. توجه کنید که ویزیت های ارتودنسی معمولا یک بار در ماه است.

18 – چه هنگام از ارتودنسی متحرک استفاده میشود؟

در موارد متعدد درمان مشکلات فکی و نیز مشکلات دندانی مختصر در کودکان و نوجوانان و نیز به عنوان درمان ارتودنسی نگهدارنده از دستگاه های ارتودنسی متحرک استفاده می شود. اطلاعات بیشتر در قسمت “ارتودنسی متحرک” و “ارتودنسی نگهدارنده” موجود است.

19 – در صورت بروز مشکل و آسیب در طی درمان ارتودنسی ثابت چه باید کرد؟

برای راهنمایی در مورد اورژانس ها و مشکلات طی درمان ارتودنسی ثابت از قبیل آزردگی لب و گونه، شکستن یا جدا شدن نگین ارتودنسی و … به بخش “اورژانس های حین درمان ارتودنسی ثابت” مراجعه نمایید.

20 – دستگاه ارتودنسی ثابت، لب و گونه من را آزار می دهد چه کار کنم؟

معمولا پس از قرار دادن دستگاه ارتودنسی ثابت، متخصص ارتودنسی، راهنمایی های لازم را از جمله کاربرد موم مخصوص ارتودنسی را ارائه می دهد. در اولین فرصت با مطب متخصص تماس بگیرید و در صورت عدم امکان تماس، از قسمت “دستورات و راهنماییهای لازم در طی درمان ارتودنسی ثابت” در وبسایت کمک بگیرید. همچنین می توانید ویدیوهای آموزشی را در بخش “آپارات” ملاحظه فرمایید.

بنر سوالات متداول

سلام اقای دکتر من ۴تا۶تا از دندونام بالام کج اگه میشه هزینشو بدونم

سلام
بدون معاینه بالینی و بررسی رادیوگرافیک نمی توان هزینه درمان را تعیین کرد.

سلام ایا می توانیم درطی درمان ارتودنسی ازلبخند هالیوودی استفاده کنیم

سلام
لبخند هالیوودی ترکیبی از مرتب بودن دندان ها و اصلاح شکل‌ آن ها ست.

مرتب کردن دندان ها با کمک ارتودنسی ثابت انجام می شود و اصلاح شکل دندانها با درمان دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی صورت می گیرد.

توصیه می شود ابتدا درمان ارتودنسی انجام شود و سپس شکل دندان ها با ترمیم یا لمینیت بهبود یابد.

سن مناسب درمان چه سنی است؟

سلام

برای ارتودنسی متحرک بهتر است از سنین ۷ تا ۸ سالگی معاینه اولیه صورت گیرد. معمولا بهترین سن برای آغاز ارتودنسی ثابت حدود ۱۰ تا ۱۲ سالگی است

با سلام همسرم ۲۹ سال سن دارند ایا ارتودنسی براشون موثره؟ هزینه انجام ارتودنسی لطف میکنید

سلام
ارتودنسی در هر سنی موثر است به شرط سلامت لثه ها و دندان ها

هزینه درمان بسته به نوع مشکل و طرح درمان متفاوتست و بدون معاینه و ارزیابی رادیوگرافی قابل تعیین نیست

ضمن سلام مجدد دندانهای دو فک پسرم روی هم نمی آیند و امکان جویدن هم علاوه بر درد زیاد ندارد.

سلام احتمالا به علت قرار دادن کش بین دندان های عقبی و یا گذاشتن ماده سفیدرنگ بر روی آسیاهای بزرگ است. کش های بین دندانی در جلسه بعدی خارج خواهند شد. شرایط به تدریج بهتر می شود. مسکن های ملایم کمک کننده است. اگر مشکل زیادی دارید برای معاینه به مطب مراجعه نمایید. مقاله ی مرتبط با این سوال

سلام اقای دکتر من هرشب و تقریبا همیشه در طی خوابم دندون قروچه میکنم و این خیلی اذیتم میکنه میخواستم ببینم مراحل درمانش چجوریه و ایا هزینه بالایی داره

سلام ابتدا باید علت مشخص شود. نوع درمان و هزینه آن وابسته به نوع مشکل است. معمولا با کاربرد نایت گارد و تکنیک های مدیتیشن (برای کاهش استرس) و گاهی درمان های دندانپزشکی قابل اصلاح است.

سلام علاوه بر ارتودنسی درمان لبخند لثه ای همزمان با هم امکان پذیر است؟

سلام معمولا لبخند لثه ای ناشی از مشکلات اسکلتی فک و یا کوتاه بودن یا فعالیت زیاد لب بالا حین لبخند است. در مورد اول نیاز به درمان توام ارتودنسی و جراحی فک می باشد. مورد دوم معمولا با افزایش ارتفاع لب بالا و سایر درمان ها توسط جراح فک قابل درمان است.

سلام.برای جا انداختن سیم داخل روزنه چه اقدامی باید انجام بدم؟

سلام معمولا با یک پنس کوچک یا موچین می توان به آرامی سیم را داخل روزنه دستگاه قرار داد. در مراحل اولیه اولیه درمان ، سیم های ارتودنسی بسیار انعطاف پذیر هستند و احتمال بیرون آمدن سیم وجود دارد.

سلام جناب دکتر سبزواری . آیا برای نوشیدن نوشیدنی های داغ مثل چای یا قهوه برداشتن ارتودنسی مانند هنگام غذا خوردن اجباری است ؟

سلام در مورد کاربرد پلاک ارتودنسی (ارتودنسی متحرک) بهتر است هنگام غذا خوردن از دهان خارج شده و در ظرف آب قرار گیرد. با توجه به درجه حرارت و رنگدانه های چای یا قهوه ، توصیه می شود هنگام نوسیدن آن ها پلاک ارتودنسی از دهان خارج گردد. زیرا امکان آسیب به دستگاه ارتودنسی متحرک یا تغییر رنگ آن با مرور زمان وجود دارد.