مراحل ارتودنسی ثابت

ارتودنسی یکی از روش های ترتیب دهی به دندان ها و زیبا سازی آن ها می باشد و  مراحل ارتودنسی ثابت کمی با انواع دیگر ارتودنسی متفاوت می باشد. در این مقاله مراحل ارتودنسی همراه با فیلم توسط دکتر برهمن سبزواری متخصص ارتودنسی، توضیح داده شده است.

 

 

مراحل ارتودنسی ثابت

مراحل ارتودنسی دندان به صورت ثابت به نحوه انجام ارتودنسی و روشی که متخصص انتخاب می کند، بستگی دارد. البته مراحل اولیه انجام کار که قالب گیری و تصویر برداری می باشد، در همه شیوه های ارتودنسی دندان مشترک می باشد.

با استفاده از این روش می توان بسیاری از ناهنجاری ها در این موارد را برای دندان ها از بین برد. ارتودنسی ثابت می توان به مدت 1 ماه و نیم تا 2 سال بر روی دندان ها اثرات خود را می گذارد. به میزان شدت ناهنجاری زمان برای طی کردن کردن مراحل ارتودنسی متفاوت می باشد. مراحل ارتودنسی ثابت در ادامه برای شما نمایش داده شده است با ما همراه باشید.

 


 

مرحله اول :شستشو و خشک کردن سطح دندان ها

 

 

در این مرحله سطح دندان ها توسط فشار آب و هوا، به وسیله پوآر شسته می شود تا ژل آبی رنگی که برای چندین ثانیه بر روی دندان ها باقی مانده است حذف شود.

معمولا متخصص ارتودنسی برای راحتی بیمار، از یک یا 2 ساکشن استفاده می کند تا آب اضافه و بزاق دهان را از دهان شما خارج کند.

بعد از شستشوی کامل دندان ها، معمولا از رول پنبه استفاده می شود و در اطراف دهان قرار می گیرد و بعد تک تک دندان ها توسط فشار هوا خشک می شود.

به این ترتیب سطح دندان ها برای مرحله بعدی که چسباندن براکت ارتودنسی می باشد آماده خواهد شد. دقت داشته باشید که زبان خود را زیاد در داخل دهان جا به جا نکنید تا بزاق بر روی دندان ها دوباره پاشیده نشود.


مرحله دوم : چسباندن براکت های ارتودنسی

 

 

در این مرحله نگین های مخصوص ارتودنسی را وسط دندان ها قرار می دهیم. در حین کار اضافی چسب ها را از روی دندان ها بر می داریم.

بعد از آن به وسیله دستگاه مخصوص به دندان ها نور می دهیم. نور آبی با شدت بالا باعث می شود چسب ها سفت شده و نگین ها محکم به دندان ها بچسبند. این کار را برای تمام دندان ها تا پایان کار انجام می دهیم.

 

چسباندن براکت

 


 مرحله سوم : معرفی بایت ریزر

 

 

در این مرحله بر روی دندان های آخر (آسیاهای اول شماره 1)، یک مقدار سمان مخصوص ارتودنسی به عنوان بایت ریزر قرار دادیم. این کار باعث می شود در هنگام بستن دهان، دندان های بالا ضربه به پلاکت های پایین دهان وارد نشود. در واقع مقداری بین دندان های بالا و پایین فضا ایجاد می کند.

این ماده برای چندین ماه باید در داخل دهان باقی بماند و بعد از مرتب شدن دندان ها، این ماده به تدریج از دندان های آخر حذف می شود. در این مرحله در هنگام بستن دهان، دندان های آخر به هم می رسند ولی دندان های جلو کمی فاصله با هم خواهند داشت. بین دندان ها جدا کننده همچنان وجود دارد.

 


 

مرحله چهارم : چسباندن بند (حلقه فلزی)

 

 

مراحل بند گذاری در این قسمت نمایش داده می شود. به علت شکستگی براکت بر روی دندان، مجبور هستیم از یک حلقه فلزی موسوم به بند بر روی دندان کار بگذاریم.

بند به وسیله ی چسب سفید و یا شیری رنگ، به دندان چسبانده می شود. بعد از گذاشتن بند، یکساعت غذای جویدنی میل نشود تا بند به صورت کامل سفت شود. قبل از گذاشتن بند برای چند روز، کش های جداکننده (separator) بوده است. با کمی فشار، بند در جای خود سفت می شود.چسب های اضافی برداشته می شود.

 


 

مرحله پنجم: مراحل ارتودنسی ثابت، معرفی کش های جداکننده

 

 

در این مرحله مراحل نهایی کار انجام می شود.نگین ها همه گذاشته شده اند. نگین های آخر نور داده می شوند تا به خوبی سفت و محکم شوند.

برای این بیمار که دختر خانم نوجوان هستند، بین دندان های عقبی، کش های جدا کننده (separate) ها را گذاشته ایم. کش هایی آبی رنگ هستند که بین دندان ها قرار می گیرند و برای چند روز کمی فشار به دندان های کناری وارد کرده و باعث می شوند فضا باز شده و در نهایت در دندان های عقبی یا آسیاهای بزرگ شماره 1، حلقه ها و بند ها را نصب کنیم. هم در فک بالا و هم در پایین این کش ها کار گذاشته شده اند.

 


 

مرحله ششم: آماده سازی سطح دندان ها برای چسباندن براکت ارتودنسی 1

 

 

بعد از اینکه دندان ها تمیز و براش داده شد،  چسب مخصوص را که برای چسباندن براکت ها لازم است، بر روی دندان ها می چسبانیم. باید حداقل چند ثانیه این چسب در تماس با دندان ها باشد، تا بتوان چسب را شسته و مرحله ی بعدی چسب را بزنیم. بعد از آن نگین ها یا براکت های ارتودنسی را بتوانیم بر روی دندان ها بچسبانیم.

 


 

مرحله هفتم :آماده سازی سطح دندان ها برای چسباندن براکت ارتودنسی 2

 

 

تمیز کردن دندان ها به وسیله براش برقی انجام می پذیرد.

 

مرحله هشتم : مراحل ارتودنسی ثابت ، چسباندن براکت های ارتودنسی

 

 

در این مرحله نگین های مخصوص ارتودنسی را وسط دندان ها قرار می دهیم. در حین کار اضافی چسب ها را از روی دندان ها بر می داریم. بعد از آن به وسیله دستگاه مخصوص به دندان ها نور می دهیم.

نور آبی با شدت بالا باعث می شود چسب ها سفت شده و نگین ها محکم به دندان ها بچسبند. این کار را برای تمام دندان ها تا پایان کار انجام می دهیم. بهتر است بدانید، مدت زمان انجام ارتودنسی بستگی به عوامل متعددی دارد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخگوی شما ۱۵ الی ۲۰:۳۰

inesta
دریافت نوبت دریافت نوبت چت آنلاین تماس با ما واتس اپ